Naša mreža Livecam 360 radi danju i noću, ljeti i zimi, od tropske Paname do arktičkog Spitzbergena blizu Sjevernog pola. Evo zašto!

 

 

Što je potrebno za instalaciju Livecam? Izbor lokacije je prvi i vrlo važan korak u instalaciji Livecam. Kako smo mi ipak u srcu fotografi, pomažemo našim korisnicima pronaći savršenu točku. Na izbrano mjesto postavlja se jarbol od čvrste čelične cijevi na koji se postavi kamera, a kroz njega se provuku ethernet i strujni kabel. Internet veza može biti uspostavljena putem DSL ili upravljanje na daljinu preko 3G ili ruba mobilne mreže.

mem-mast
Kamera s kućištem na čeličnom jarbolu

Za rad Livecam potreban je strujni priključak unutar 30m od kamere. Privremeni nestanak struje? Nije problem – kompjuter i kamera će se automatski ponovno pokrenuti nakon što se vrati napajanje. Ukoliko je kamera izložena na mjestu čestih munja, možemo instalirati zaštitu.

Rotirati, skenirati, spremiti, poslati. DSL veza uspostavlja vezu između računala i snimanja te web poslužitelja i osigurava da su Livecam slike stalno ažurirane.

mem-heating-400
Postolje na jarbolu za montažu kamere

Livecam je dizajnirana kako bi bila samodostatna i bez održavanja za duži vremenski period. Suprotno video web kameri u kojoj kap kiše i snijega pogoršava kvalitetu slike, Livecam će i dalje proizvoditi lijepe slike čak i u lošim vremenskim uvjetima. To je zato što se staklo čisti brzo zahvaljujući integriranom ventilatoru i Livecam grijanje s termostatom.

Grijač se automatski aktivira kada temperatura padne ispod određene granice, osiguravajući grijanje Livecam čak i u arktičkim uvjetima.

 

 

 Livecam 360 – specifikacije